• Σε μπλόκα προσανατολίζονται τα φορτηγά ΔΧ

  15 Φεβρουαρίου 2014 Χρήσιμα Νέα.

  φορτηγάΜε την Πανελλαδική Συνέλευση του κλάδου των φορτηγών ΔΧ να πραγματοποιείται στις 16/2, δεν αποκλείεται να εντατικοποιηθούν οι διαμαρτυρίες με μορφή ακόμη και μπλόκων στους οδικούς άξονες της χώρας.

  Με μαζικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι αυτοκινητιστές φορτηγών ΔΧ, έπειτα από και από τις σημαντικές αυξήσεις στα κόμιστρα των διοδίων, ενώ παράλληλα ζητούν αντίστοιχη φορολογική αντιμετώπιση με τους αγρότες. Παράλληλα, πάγιο αίτημα τους παραμένει η πραγματοποίηση ελέγχων στα ξένα φορτηγά κατά την είσοδο τους στη χώρα αλλά και σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο.

  Μεταξύ των αιτημάτων του κλάδου, πέραν της μείωσης των κομίστρων στα διόδια, περιλαμβάνεται και η απογραφή των φορτηγών οχημάτων Ιδιωτικής Χρήσης, δεδομένου ότι υπολογίζονται σε 1,35 εκ. οχήματα εκ των οποίων, οι αυτοκινητιστές φορτηγών ΔΧ υποστηρίζουν πως τα μισά είναι «παράνομα».

  Τα παράνομα φορτηγά ΙΧ κάνουν με αυτόν τον τρόπο υποκλοπή μεταφορικού έργου από τους επαγγελματίες στον κλάδο των φορτηγών ΔΧ, την ίδια στιγμή που δεν καταβάλουν παραστατικά και ΦΠΑ.

  Επιπρόσθετα, οι αυτοκινητιστές στα φορτηγά ΔΧ αιτούνται την μείωση της φορολόγησης τους στο 15% από το πρώτο ευρώ, έναντι του 26%.

  Μετά από γενικές συνελεύσεις του κλάδου που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, οι ιδιοκτήτες φορτηγών εξουσιοδότησαν τους προέδρους των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών, (Π.Σ.Χ.Ε.Μ. – Π. Σκουλικίδης, Ομοσπονδία Β. Ελλάδος – Δ. Παντελίδης, ΠΟΕΜΙΦ – Γ. Παπούλιας, Ομοσπονδία – Π. Κασαγιάννη, Ομοσπονδία Ευβοίας – Θ. Καρκαλής, Ομοσπονδία Θεσσαλίας, Κ. Ελλάδας & Δ. Μακεδονίας – Β. Τζιμόραγκας), να έχουν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών.

  Από την έκβαση των εν λόγω διαπραγματεύσεων θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό και το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου μέσα στις επόμενες ημέρες.

  Οι τελικές αποφάσεις εξάλλου αναμένεται να ληφθούν στη Πανελλαδική Συνέλευση του κλάδου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.

   

   

   

   

   

  πηγή: autotritipro.gr

Comments are closed.