• Umberto de Pretto, γ.γ. IRU: Βοηθήστε τις οδικές μεταφορές να οδηγήσουν στην οικονομική ανάκαμψη

    15 Οκτωβρίου 2021 Χρήσιμα Νέα.

    Η οικονομική ανάκαμψη θα έλθει μέσω και των οδικών μεταφορών, ενώ οι κυβερνήσεις οφείλουν να διασφαλίσουν ότι οι εταιρείες του κλάδου θα πρέπει να παραμένουν φερέγγυες.
    Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη
    Τα παραπάνω τόνισε ο γενικός γραμματέας της IRU Umberto de Pretto μιλώντας ενώπιων 14 Υπουργών Μεταφορών κατά τη διάρκεια κλειστού round table, το οποίο έλαβε χώρα στο 12ο Φόρουμ Μεταφορών και Επικοινωνιών, που φιλοξένησε το Υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας.
    Ειδικότερα, ο de Pretto σημείωσε ότι για να οδηγήσουν οι οδικές μεταφορές στην οικονομική ανάκαμψη, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι εταιρείες του κλάδου θα παραμένουν φερέγγυες.
    Μάλιστα, όπως είπε, οι απώλειες εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 2 τρισ. δολ. από την εμφάνιση του COVID.

    Παράλληλα, κάλεσε τις χώρες να συντονίσουν τα διασυνοριακά υγειονομικά μέτρα, να δώσουν προτεραιότητα στους εργαζόμενους που θέλουν να εμβολιαστούν, να εφαρμόσουν ένα παγκόσμιο ηλεκτρονικό πιστοποιητικό COVID, να χρησιμοποιήσουν τα υπάρχοντα εργαλεία του ΟΗΕ, ιδίως τα eTIR και eCMR, καθώς και τις e-άδειες και e-βίζες προς αποφυγή της φυσικής επαφής στα σύνορα.
    Να σημειωθεί ότι, οι Υπουργοί Μεταφορών που έλαβαν μέρος στην κλειστή στρογγυλή τράπεζα ήταν από κυβερνήσεις και αρχές του Αζερμπαϊτζάν, της Γεωργίας, του Ιράν, του Ιράκ, της Λιβύης, του Καζακστάν, του Κιργιζιστάν, των Μαλδιβών, της Μαυριτανίας, του Μαρόκου, της Κατεχόμενης Κύπρου, της Παλαιστίνης, του Σουδάν και της Τουρκίας.
Comments are closed.